kold tomatsuppe

Når det er højsommer, er det tomatsæson. Smagen er så fabelagtig og saftig, når de er frisk plukket. Lycopen som der er i tomater hører til gruppen af de farvestrålende carotener og fremhæves gennem mange undersøgelser som gavner dit immunforsvar. Tomater beskytter dig også mod både blodpropper og visse kræftformer

Kold tomatsuppe

  2 personer

  10 minutter samt 2 -3 timer afkøling

Ingredienser

  • 1 – 1,5 kg modne tomater
  • 1 skive af surdejbrød (eller glutenfrit brød)
  • 1/2 agurk, skrællet og hakket ( gem lidt til servering)
  • 2 let grillet røde paprika, skåret i skiver
  • 1 kop frisk appelsinjuice
  • 1/2 lille rødløg, hakket i tern
  • 1 spsk tahini
  • 1 spsk hvid miso
  • 1 spsk æbleeddike
  • Havsalt og friskmalet peber efter smag
  • Sorte sesamfrø og lyserøde peberkorn til servering

Fremgangsmåde

  1. I en foodprocessor eller blender blandes paprika, appelsinsaft, miso, æbleeddike, tahini til en glat masse.
  2. Tilsæt tomater, agurk og løg. Krydr med salt og peber efter smag.
  3. Afkøl i 2-3 timer (eller mere) og server med hakkede agurk, lyserøde peberkorn, sesamfrø.