Dessert, Opskrifter, Veganer, Vegetar

Kokos is med sød kartoffel

kartoffel is-ecolove

Du har måske hørt om bananis, avocado pudding og chokolade desserter, der bruger kakaopulver i stedet for ægte chokolade, men jeg vil mene at du aldrig har hørt om sød kartoffel is!

Sød kartoffel is er en sund og lækker måde at få en godbid på, uden at føle sig skyldig i tomme kalorier og sukker indtag.

De er en sund fødekilde, med en fremragende kilde til A-vitamin, en god kilde til fiber, niacin, vitaminer B1 og B2 og fosfor og meget mere.

4 personer – Tilberedningstid

Udstyr:

  • Skål (helst medium, men ikke mindre)
  • Piskeris og skål
  • Spatel
  • Husholdningsfilm
  • Stor pande eller beholder
  • Blender
  • Hvis du har en ismaskine!
LÆS OGSÅ:  Rødbedehummus

Ingredienser:

  • 2 store vaskede søde kartofler
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk ingefær pulver
  • 1 tsk muskatnød
  • ½ kop brun rissirup
  • 1 kop hakket nødder (pecannødder, jordnødder eller valnødder) – valgfri
  • 1 kop kokosmælk
  • ½ kop farin
  • ¼ tsk vanille eller ahorn ekstrakt
  • ¼ tsk salt

Før du starter, er det vigtigt at bemærke, at …

Hvis du bruger en ismaskine, er det vigtig at sætte skålen i fryseren dagen før – jo længere jo bedre.
Stik nogle huller i kartoflerne inden du pakker dem ind i folie – steg dem 40 minutter i en ovn, der er forvarmet til 200 grader, de skal være meget bløde og afkøl dem inden brug. Når de er afkølet, skal du skræl skindet af og blend dem ved medium til høj hastighed, indtil de er cremet.

LÆS OGSÅ:  Danskerne spiser mest økologisk

Fremgangsmåde:

  1. Brug dit piskeris; pisk mælken, indtil den begynder at tykne.
  2. Pisk dine andre ingredienser sammen med kartoflerne.
  3. Bland din kartoffelblanding i den pisket mælk, vend det forsigtigt med din spatel.
  4. Tilsæt rissirup, og kom alle dine ingredienser i en blender og puls, indtil den er af en cremet konsistens.
  5. Hæld blandingen i din beholder og dæk med 2 lag husholdningsfilm. Sørg for, at første film er i direkte kontakt med isen, da dette forhindrer krystallisering
  6. Læg isen i en fryser i cirka seks timer, fortrinsvis natten over.
  7. Hvis du bruger en ismaskine, skal du afkøle din blanding cirka en time, før du løber den gennem maskinen.
  8. Tag isen ud ti til femten minutter før servering.
LÆS OGSÅ:  BioM - korthåret økologi

 

Forrige artikelNæste artikel

Skriv et svar