knækbrød

Knækbrød er nemme at bage, og de er et hit som snack eller tilbehør. De her er helt enkle med gode kerner og frø i, men når du er godt i gang, er der masser af muligheder for variation. Knækbrødet er skønt at spise som eftermiddagssnack, evt. med smør eller ost på, som tilbehør til suppe eller som knas til hummus.

Knækbrød

  8 – 10 stk

 45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 75 g grahamsmel
  • 75 g havregryn
  • 15 g græskarkerner
  • 25 g hørfrø
  • 20 g solsikkekerner
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • Æg, mælk eller vand til pensling

Fremgangsmåde

  1. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt vand og olie.
  2. Rør rundt – dejen skal være lidt klistret. 
  3. Kom dejen imellem to stykker bagepapir og rul den ud så den bliver ca. 3 mm tyk.
  4. Fjern det øverste papir og skær brødet ud som knækbrød.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Læg knækbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem.
  7. Bag knækbrødet i ca. 20 minutter.