Dagens opskrift, Opskrifter, Vegetar

Kartoffelsalat med hytteost

Kartoffelsalat med hytteost

Juni er tiden hvor de nye kartofler kommer og til en pris der er til at betale. De første blev gravet op i slutningen af marts og de koster gerne op til 1000 kr pr kg.

Hvis du har mange nye kartofler der skal vaskes er denne metode effektiv. Metoden virker også hvis du ikke har så mange.
Læg kartoflerne i en stor skål eller i din håndvask. Smid et par store håndfulde groft salt over og lidt vand. Ned med hænderne og rør godt rundt i kartoflerne til du har skrubbet dem godt rene. Skyl dem rene og læg kartoflerne over i gryden og de er klar til kogning.

LÆS OGSÅ:  Papaya salat

4 personer – Tilberedningstid 30 minutter

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne 15-20 minutter i vand tilsat 1 tsk. fint salt.
  2. Kog bønnerne i ca. 2-3 minutter i vand tilsat 1⁄2 tsk. fint salt. Lad dem køle af herefter.
  3. Kog æggene i 8 minutter og afkøl dem straks i koldt vand.
  4. Rens æblet og løget og skær dem i tern.
  5. Skær agurken i tern.
  6. Skær de afkølede kartofler i skiver, halver bønnerne og skær æg i store tern.
  7. Rist græskarkernerne på en tør pande Fordel ingredienser lagvis i en skål og top med græskarkerner.
  8. Rør hytteost med dijonsennep og hakket persille.
  9. Smag dressingen til med 1⁄2 tsk. fint salt og peber.
  10. Fordel den herefter over salaten.
  11. Server med ristet fuldkornsrugbrød.
LÆS OGSÅ:  Lammeburger
Forrige artikelNæste artikel

Skriv et svar