Hvis vi skal opretholde et bæredygtigt fødevaresystem for fremtidige generationer, og tackle de mange udfordringer som vores planet står overfor, herunder klimakrisen vil det være klogt for regeringerne at omfatte økologisk landbrugspraksis

Dette er den vigtigste meddelelse som en nyligt offentliggjort rapport sender til verdensledere, der i øjeblikket samles til topmødet om bæredygtig udvikling i New York.

Globalt landbrug og fødevaresystemer står ved en korsvej. Selvom vores nuværende fødevaresystem har øget landbrugsproduktiviteten i de sidste årtier, har det også haft en skadelig indvirkning på miljøet og samfundet. Jordforringelse, tab af biodiversitet, vandforurening, klimaændringer, havdøde zoner er blot et par af de udfordringer vi står overfor.

For at bekæmpe disse og andre større problemer mødtes verdenssamfundet i 2015 og lancerede 2030-dagsordenen for bæredygtig udvikling; en handlingsplan baseret på 17 bæredygtige udviklingsmål (SDG’er), som bliver stadig vigtigere i fastlæggelsen af ​​planeten om bæredygtighed.

Bestilt af den hollandske økologiske specialist Eosta viser den nye rapport Organisk landbrug og målene for bæredygtig udvikling eksempler på, hvordan vores fødevaresystemer kan have en direkte indflydelse på vores chancer for at nå disse mål. Det blev lanceret på et tidspunkt, hvor stats- og regeringschefer samles på De Forenede Nationers hovedkvarter i New York for at følge op, og omhyggeligt gennemgå fremskridt med gennemførelsen af ​​2030-dagsordenen for bæredygtig udvikling og de 17 SDG’er.

Ifølge Louise Luttikholt, administrerende direktør for IFOAM – Organics International:

“I betragtning af at økologiske landmænd i videst muligt omfang arbejder i harmoni med naturen, for eksempel ved ikke at anvende skadelige agrokemikalier er det klart at de er en væsentlig del af løsning. Som det fremgår af rapporten, er det globale samfund seriøst med at nå SDG’erne inden 2030, er det vigtigt at vi skifter til mere bæredygtig landbrugspraksis som økologisk”.

 

Baseret på mere end 50 videnskabelige publikationer konkluderer metaanalysen, at økologisk landbrug kan spille en vigtig rolle i opnåelsen af ​​mindst otte af de 17 SDG’er. Disse inkluderer: Nul sult (SDG 2), God sundhed og velvære (SDG 3), rent vand og sanitet (SDG 6), anstændigt arbejde og økonomisk vækst (SDG 8), ansvarlig forbrug og produktion (SDG 12), Klimatiltag ( SDG 13), Life Under Water (SDG 14) og Marineliv (SDG 15). For at lære detaljeret, hvordan det økologiske landbrug scorer bedre end dets konventionelle modstykke for at redde den biologiske mangfoldighed, vores vand og sundhed og bringe modstandskraft til landbruget.

Kilde: Bio Eco Actual

Forfatter: Redaktionen på ecolove