Kålsalat med edamame bønner, gulerod og avocado

Grønkål er et superfood, primært fordi den er fiberrig og fyldt med vitaminer, flavonoider og andre plantenæringsstoffer. Grønkål kan hjælpe kroppen til afgiftning og med at forebygge sygdom

Kålsalat med edamame bønner, gulerod og avocado

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

Salat:

  • 1 bundt kål
  • 1 tsk havsalt
  • 1 kop hakkede sukkerærter (skær de hårde ender af først)
  • 1 stor gulerod, skrællet og peel med en kartoffelskræller
  • 1 lille rød paprika, hakket
  • 1 kop edamame bønner (hvis du bruger frosne edamame, skal de i en gryde med kogende vand i 3 til 4 minutter)
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 stor skalotteløg, fint hakket
  • Håndfuld frisk koriander, hakket
  • Håndfuld thailandsk basilikum (eller almindelig basilikum), hakket

Tamari-Ginger Vinaigrette dressing:

  • ¼ kop olivenolie
  • 2 spsk riseddike
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 spsk tamari
  • 2 tsk limejuice
  • 3 hvidløgsfed, presset eller hakket

Fremgangsmåde

  1. Hak kål i små stykker og kom dem i en skål.
  2. Drys lidt havsalt over kålen.
  3. Kom de resternede ingredienser i skålen og bland.
  4. Dressing: Pisk alle ingredienserne til emulgeret. Kom dressingen over salaten og server.