julesalat med figner

Denne vegetariske salat med friske figner smager skønt og tøv ikke med at bruge tørret figner uden for sæsonen

Læs artiklen: Figner og hvorfor du bør spise dem

Julesalat med figner

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1/2 spsk lime saft
  • 1/2 tsk lime skal
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1/2 spsk honning
  • ¾ tsk salt
  • 250 cikorie julesalat, strimlet i tynde strimler
  • 1 medium rødløg, skåret i 1/2 cm både
  • 4 store friske figner eller 1 kop tørret, halvert
  • ¼ kop hakket frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Forvarm grillen eller en grillpande til mellemhøj varme.
  2. Pisk lime skal med 1 spsk olie og eddike, honning og knivspids salt i en lille skål.
  3. Pisk saften med den resterende 1 spsk olie og eddike og knivspids salt i en stor skål.
  4. Tilsæt julesalat og løg og vend i olienblandingen.
  5. Grill grøntsagerne, om nødvendigt i partier, indtil de er blødgjort og let grillet, 2 til 3 minutter pr. side.
  6. Anret grøntsagerne på et stort fad. Top med figner og basilikum og dressingen