vegetar Jambalaya

Denne lette vegetariske version af Jambalaya har en fantastisk smag let krydret. Kreolsk jambalaya stammer fra det franske kvarter i New Orleans, i den oprindelige europæiske sektor. Det var et forsøg på at lave spansk paella i den nye verden, hvor safran ikke var let tilgængelig på grund af importomkostninger. Tomater blev erstatning for safran

Jambalaya Vegetar

 4 personer

 1 time

Ingredienser

  • ¼ kop ekstra jomfru olivenolie
  • 1 medium sødt løg, skåret i skiver
  • 2 stilker selleri, skåret i 1/2 cm skiver
  • 2 mellemstore gulerødder, skåret i 1/2 cm skiver
  • 1 medium rødpeber, skåret i tern
  • 3 til 4 fed hvidløg, groft hakket
  • 1 tsk stødt røget paprika
  • ⅛ tsk stødt cayenne peber
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian blade
  • 2 laurbærblade
  • Kosher salt
  • Friskmalet sort peber
  • 400 ml flåede tomater
  • 1¼ kop brune ris
  • 2½ kop grøntsagsbouillon
  • 400 ml sortebønner drænet og skyllet ( kog dem gerne selv, dagen før )
  • 200 g frosset skåret okra
  • Sriracha Hot Chili Sauce
  • Håndfuld hakket selleri blade eller frisk bredbladet persille

Fremgangsmåde

  1. Opvarm kokosolie i gryde over medium høj varme.
  2. Tilsæt løg, selleri og gulerødder. Kog, omrør ofte, i ca. 6 minutter eller indtil løgene bliver lidt bløde.
  3. Tilsæt den rødepeber og fortsæt med at omrøre i ca. 3 minutter.
  4. Tilsæt hvidløg, paprika, cayenne, oregano, timian, laurbærblade, salt og peber. Rør yderligere 2-3 minutter  og tilsæt tomaterne, kog i 2 minutter
  5. Tilsæt risen. Rør godt i retten for at blandet det hele godt sammen.
  6. Tilsæt grøntsagsbouillon og rør.
  7. Løg låg på gryden, Giv retten et opkog og sænk herefter varmen, og lad den simre i cirka 10 minutter.
  8. Tilsæt de sorte bønner og okra over risen og læg låg på igen.
  9. Lad retten simre i yderligere 10 til 15 minutter eller indtil okra er møre og risen er kogt.
  10. Fjern fra varmen, hold gryden tildækket og lad den sætte sig i 5 minutter før servering.
  11. Rør og fluff risen med en stor gaffel. Top med chili sauce og en håndfuld hakkede selleri eller persille blade.