Jambalaya med chorizo og rejer. Jambalaya er en kreolsk/cajun-ret

Jambalaya er en kreolsk/cajun-ret, der kan tilberedes efter mange forskellige opskrifter. jambalaya kan nærmest kaldes sydens biksemad.

Jambalaya med chorizo og rejer

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • ½ tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ¼-½ tsk. cayennepeber
  • ¼ tsk. kværnet sort peber
  • 200 g grønlandske rejer
  • 200 g stærke, bløde
  • Chorizopølser
  • Kokosolie
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 lille løg, hakket
  • 1½ dl ris
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3-4 dl grøntsags- eller hønsebouillon
  • 1 grøn peberfrugt i små terninger
  • 2 stilke bladselleri, hakket
  • Salt
  • Koriander, plukket
  • Hakkede forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Bland oregano, hvidløgspulver, cayennepeber og peber. Vend rejerne i krydderierne, og sæt dem i køleskabet indtil brug.
  2. Skær pølsen i skiver, og steg den sprød og gennemstegt på en tør, varm pande. Tag den af panden, og sæt til side.
  3. Kom evt. en smule kokosolie på panden, og sautér hvidløg og løg i fedtet fra pølsen, uden at det tager farve.
  4. Tilsæt ris, og sautér kort, uden at risen tager farve.
  5. Kom tomater og lidt af bouillonen på.
  6. Tilsæt mere bouillon undervejs, indtil risene er møre.
  7. Det tager 30-35 minutter.
  8. Kom peberfrugt og bladselleri på, og lad det varme med i et par minutter.
  9. Kom pølser og rejer i panden. Lad det hele varme igennem; smag til med salt, og servér straks toppet med koriander og forårsløg