hvidløgssuppe

For århundreder siden begyndte de gamle civilisationer, herunder egypterne, grækerne, romerne og kineserne at bruge hvidløg til sine potentielle sundhedsmæssige og medicinske fordele. Det er bare en bonus, at det lugter og smager så lækkert!

Så hvad er årsagen for sundhedsfordelene ved hvidløg? De fleste kommer fra en svovlforbindelse, der frigives, når hvidløg knuses, hakket eller tygges og absorberes gennem fordøjelseskanalen. Det hedder allicin.

Selv om sundhedsanprisninger om hvidløg var stort set anekdotiske i tidligere år, har forskere foretaget mange menneskelige undersøgelser, som viser mange af disse fordele!

Hvidløgssuppe

  2 personer

  50 minutter

Ingredienser

  • 2 hele hvidløg
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 håndfuld urter (fx persille, koriander og / eller salvie)
  • Kosher salt og friskmalet peber (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Del første hvidløg, ved at skære det halvt over vandret og sæt det til side.
  2. Det andet hvidløg, deles i både og knuses let.
  3. I en stor gryde opvarmes de 2 spsk kokosolie.
  4. Når olien er smeltet, tilsættes de let knuste hvidløgsfed; steg indtil de er bløde og gylden.
  5. Efter 8-10 minutter tilsættes 1,8 liter vand, og varmen skrues mellem til høj; kog nu.
  6. Tilføj nu dit valg af urter og de resterende hvidløgs hoveder, og reducere varmen til en simmer
  7. I løbet af 30-40 minutter skal hvidløgene være meget møre og bouillon bør reduceret med
  8. næsten halvdelen; kryd med salt og peber efter smag.
  9. Når du er tilfreds med smagen, skal du bruge en sigte til at si hvidløgssuppen; drik straks eller opbevar og gem til senere.