Hummersuppe og ovnbagt torsk med hokkaidogræskar

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Hummersuppe og ovnbagt torsk med hokkaidogræskar

 4 personer

 20 minutter

Ingredienser

  • 800 g hummersuppe
  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 skalotteløg
  • Persille
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 kvist dild
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Bag torsken i et forvarmet ildfast fad under film v/100 grader i ca. 15 min.
  2. Varm suppen igennem, skræl græskar og skær i både.
  3. Rist græskarstykkerne i lidt olivenolie og krydder med salt og peber.
  4. Vend skalotteløg og hakket persille i lige før servering.
  5. Placer den bagte torsk i varme dybe tallerkner, anret de stegte græskarbåde omkring fisken og hæld den varme suppe over.
  6. Pynt med dild.
  7. Server med brød, kogte kartofler, pasta eller ris.