Hot & sour suppe

Hot & Sour suppe er en række forskellige supper fra flere asiatiske kulinariske traditioner. I alle tilfælde indeholder suppen ingredienser, der gør den både krydret og bitter.

Hot & sour suppe

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 friske røde chilier
  • Havsalt
  • friskkværnet hvid peber
  • 3 cm ingefær
  • 2o0 g shitake svampe, rengøres
  • 200 g bambusskud, drænet
  • Jordnøddeolie, eller vegetabilsk olie
  • Saltfattig sojasauce
  • Ris vineddike
  • 1 tsk honning
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 100 g fast tofu
  • 1 1/2 forårsløg
  • ½ bundt purløg
  • 1 æg
  • Kokosolie

Fremgangsmåde

  1. Skræl hvidløg og fjern kernerne fra din chili, herefter groft hakkes de og stødes i en morter. Tilsæt en knivspids salt og stød massen til en grov pasta. Ingefær skrælles og hakkes fint og tilsættes, derefter stød indtil det hele er blevet til en ensartet masse.
  2. Skær svampe og bambusskud i fine skiver. Varm lidt kokosolie i en stor wok eller tykbundet gryde over medium-høj varme, tilsæt svampene og steg i 4 minutter, eller indtil let gyldent. Rør chili pasta og bambusskud i og steg yderligere i et minut.
  3. I mellemtiden blandes 3 spsk soja, 4 spsk risvin eddike, honning og en god knivspids hvid peber. Rør blandingen i gryden og kog i et minut, så hældes den varme grøntsagsbouillon i og bringes forsigtigt i kog. Reducer varmen til lav og lad det simre i 10 minutter, eller indtil let reduceret. I mellemtiden, hakkes tofu i 1 cm terninger, fint skær forårsløg og purløg og pisk ægget godt.
  4. Når reduceret, fjernes suppen fra varmen.
  5. Ved hjælp af en spisepind, røres suppen i urets retning, indtil du får en lille hvirvl, derefter tilsættes langsomt det pisket æg, omrøring forsigtigt for at danne tynde tråde.
  6. Rør tofu i og skru op for varmen i 1 minut for at varme suppen igennem.
  7. Smag til med soja og eddike.
  8. Servér straks med forårsløg og purløg spredt på toppen.