hjemmelavet gløgg

Gløgg er den ultimative juledrik. Udover de klassiske æbleskiver smager stort se al slags hjemmebag til et varmt glas gløgg herligt. Du kan eksempelvis gå den klassiske vej og bage vaniljekranse og brunkager.

Hjemmelavet gløgg

  2 liter

 Forb. tid 15 minutter & kogetid 1 time & trækketid 24 timer

Ingredienser

  • 12 g hele nelliker
  • 12 g groft knust kardemomme
  • 1 kanelstang
  • 1/8 stødt groft muskatnød
  • 1/2 citron saft og skal
  • 1 appelsiner skal fra 1 og saft fra 1
  • 25 g frisk ingefær i stykker
  • 250 g rørsukker
  • 25 g hakkede rosiner
  • 15 g pomerans skal (kan udelades)
  • 2 laurbærblade
  • 8 g hele sorte peberkorn
  • 5 g hel allehånde
  • 1 1/2 l kraftig rødvin
  • 2 1/2 dl rød portvin
  • 1 1/2 dl mørk rom
  • 1 1/2 dl snaps
  • mandelsplitter
  • rosiner

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne, minus snaps, mandelsplitter og ekstra rosiner, i en gryde med tætsluttede låg, bring det op til 98° og lad det simre i 1 time.
  2. Lad gløggen trække i 24 timer, og sigt krydderierne væk. Varm gløggen op til 65-70° og tilsæt snaps.
  3. Server straks med rosiner og mandelsplitter.
  4. Læg evt. rosinerne i lidt snaps en time før servering.
  5. Smag til med mere sukker for en sødere gløgg.