Hindbær & vanilje marmelade

Friskplukket danske hindbær er noget af det skønneste om sommeren Disse lækre røde bær, har nogle helt fantastiske egenskaber. De er fulde af fibre, antioxidanter og vitaminer. Desuden er hindbær en glimrende kilde til ellaginsyre, som kan stoppe udviklingen af kræftceller, og reducerer dermed din risiko for at få kræft. Derudover er hindbær fyldt med B Vitamin, C Vitamin, folsyre, jern, B3 Vitamin, riboflavin, kobber, kalium og magnesium.

Hindbær & vanilje marmelade

  300 g

  30 minutter

Ingredienser

  • 800 g hindbær
  • 300 g rørsukker
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Bland hindbær og sukker i en gryde, lad det stå ved lav varme til bærrene væsker.
  2. Skær vaniljestangen op og tilsæt både korn og stang i massen. Lad massen koge op ved jævn varme indtil den tykner.
  3. Hæld marmeladen i et glas. Hvis du ønsker mere vaniljesmag kan du lade stangen blive i glasset.