Gurkemeje og kokos suppe

Gurkemeje er en meget alsidig ingrediens, som tilføjer en mild varme smag til sennep, saucer og supper. Gurkemeje er høj i curcumin, som er antiinflammatorisk, hvilket gør det til en vigtig ingrediens i medicinske salver for forbrændinger, hævelse, orme, inficerede sår og sår

Gurkemeje er også nyttig til behandling af hovedpine, diarré, højt kolesteroltal, galdeblæreforstyrrelser og fordøjelsesproblemer.

For dem der ønsker at bekæmpe den overskydende ferievægt, er der gode nyheder! Gurkemejes anti-inflammatoriske egenskaber gør det til en fremragende ingrediens for at forhindre oppustethed. Det hjælper også din krop med bedre at omsætte fedt!

Læs artiklen Undersogelse:gurkemeje 2000 procent bedre end almindelige lægemidler

Gurkemeje og kokos suppe

  4 personer

  45 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk kokosolie til madlavning
  • 1 løg, i tern
  • 3 gulerødder, skrællet og i tern
  • 3 stilke selleri, i tern
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk gurkemeje evt frisk revet
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 kop linser (hvilken farve du foretrækker)
  • 4 kopper bouillon (hjemmelavet vegetabilsk bouillon foretrækkes, men hvis du ikke er vegetar, kan du bruge kylling eller fisk bouillon til forskellige smag. Oksekød er sandsynligvis for tung til denne opskrift.)
  •  2 kopper spinat, kål eller andet grønt valg
  • 1 dåse kokos

Fremgangsmåde

  1. Varm olie i stor gryde. Tilsæt løg, Sauté i 3 minutter.
  2. Tilsæt gulerødder og selleri, og sauté indtil de er lidt bløde omkring 5 minutter.
  3. Tilsæt hvidløg og krydderier, steg ca. 1 minut.
  4. Tilsæt linser og bouillon, kog op, og reducer derefter varmen og lad det simre,
  5. Lad retten simre afdækket i ca. 25 minutter eller indtil linserne er bløde.
  6. Tilsæt resten af grøntsagerne og kokos og rør godt til suppen er ensartet.
  7. Servere med grovt brød