Gurkemeje er en af de mest fordelagtige og medicinske krydderier på jorden. Det bruges primært i det indiske køkken, men bruges også i mange andre fødevarer og kulturer rundt om i verden. Det bruges også i Kina, andre dele af Asien og Jamaica. Det er en af ingredienserne i karry. Men gurkemeje giver meget mere end bare en lækker smag. Det er et af de bedste anti-inflammatoriske midler, der findes

Inflammation er en del af helingsprocessen i kroppen, men hvis kroppen forbliver i en inflammatorisk tilstand og ikke slipper af med betændelsen, kan den være skadelig. Gurkemeje fungerer som et antiinflammatorisk middel til at regulere kroppens inflammatoriske respons.

Gurkemeje har mange sundhedsmæssige fordele, såsom:

  1. En forøgelse i levetid: En undersøgelse viste, at curcumin (den aktive lægemiddelforbindelse i gurkemeje) fik en flues levetid til at stige. Et vigtigt mitokondrieenzym kendt som aconitase fandtes i højere mængder i de fluer som var suppleret med curcumin. For at gøre en lang historie kort; curcumin (gurkemeje) hjælper dig med at leve længere.
  2. Dræber kræftceller: Gurkemeje har vist sig at dræbe blære- og lungekræftceller, men kan også dræbe kræftceller i leveren såvel som andre dele af kroppen. Curcumin (den medicinske polyphenol i gurkemeje) har vist sig at have antitumoregenskaber. Curcumin påvirker proteinmarkørerne, der involverer cellevækst og inducerer apoptose (programmeret celledød) af tumorcellerne i kroppen.
  3. Anti-inflammatorisk: Gurkemeje blev fundet som et bedre smertelindring og anti-inflammatorisk middel end aspirin og ibuprofen, uden kendte bivirkninger. Det er en mere effektiv måde at behandle smerte og betændelse uden de negative virkninger, der kommer fra piller.
  4. Sundt for hjernen: Gurkemeje gør flere ting for hjernen. Det øger iltindtaget i hjernen, hvilket er vigtigt. Hele kroppen har brug for ilt, og hjernen har brug for det. Er du nogensinde nødt til at træde udenfor for lidt frisk luft? Luftkvaliteten indendørs er lav, og frisk ilt hjælper din kropsfunktion bedre. Gurkemeje hjælper din hjerne med at få mere af præcis, hvad den har brug for. Ikke kun det, men gurkemeje hjælper også både serotonin og melatoninproduktion, som er hormoner der påvirker humør, lykke, søvn og meget mere. Gurkemeje er også fantastisk til mennesker med aldersrelateret psykisk lidelser, eller hukommelsesforhold som alzheimers.

En hel masse mere: Gurkemeje er også gavnlig for aldringsprocessen, hudens sundhed, diabetes, depression, arthritis og mere! Det har sandsynligvis flere medicinske egenskaber end vi ved af, og endnu ikke har opdaget, ligesom med mange planter, urter og krydderier. Med sådan et stærkt lægemiddel som curcumin kan vi i det mindste forstå de fordele, som vi i øjeblikket kender og har undersøgelser for, og få det arbejdet ind i vores daglige diætrutiner, på en eller anden måde. Start eventuelt dagen med en gurkemeje latte!

Hvordan bliver gurkemeje (Curcumin) så op til 2000 procent  bedre end medicin:

Hvad som er interessant er, at curcumin i gurkemeje er gavnlig for sundhed og velvære, men det kan faktisk blive op til 2.000 procent (ja du læser det rigtigt, to tusinde procent) mere effektivt ved simpelthen at spise sort peber sammen med gurkemeje. Hvis du spiser sort peber med gurkemeje, er der forskning som viser, at det kan øge biotilgængeligheden op til 2.000 procent. Undersøgelsen startede med rotter, og fandt at absorptionen af ​​curcumin blev forbedrede 154 procent med piperine, den aktive forbindelse i sort peber.

Med mennesker, var resultaterne endnu bedre. Forøgelsen af ​​biotilgængeligheden for mennesker til absorption af curcumin steg 2000 procent.

Hvad betyder det? Det betyder, at hvis du vil absorbere og fuldt ud modtage alle fordelene ved gurkemejes aktive lægemiddelforbindelse, curcumin, så skal du forbruge det med sort peber. Du kan også lave en gurkemejerpasta, der indeholder sort peber og kokosolie for at forbedre absorptionen endnu mere.

Gurkemeje er fedtopløselig, hvilket betyder, at den absorberes i fedt. Hvis du blander kokosolie (et sundt fedt) med sort peber, der indeholder piperin, der allerede er vist for at forbedre absorptionen af ​​curcumin med 2000 procent, vil du skabe det bedste miljø for at få den højeste medicinske værdi ud af gurkemeje, som er muligt.

 

Kilde: healthywildandfree.compubmed.gov draxe.comwww.ncbi.nlm.nih.govwww.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9619120

Forfatter: Redaktionen på ecolove