gulerod souflle

En traditionel soufflé opskrift er en noget kompliceret affære: Der er æggehvider, der skal piskes stive og normalt en béchamel-lignende sauce, der skal tilberedes i ovnen. Denne gulerodsversion er dog lige så simpel som at koge gulerødder møre, og blander dem med de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender

Gulerod Soufflé

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 900 g gulerødder, skrællet og skåret i 2 cm tykke skriver
  • 1 kop mælk gerne vegansk
  • 5 store æg
  • 1 1/4 tsk kosher salt
  • 6 spsk usaltet smør, skåret i små stykker, plus mere til bagning
  • 170 g revet cheddarost
  • 1/4 kop mel efter eget valg
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175 °, lad en rist være i midten af ovnen. Smør nogle mindre soufflé skåle generøst med smør
  2. Fyld en stor gryde halvt med vand, krydr generøst med salt og bring i kog over medium høj varme.
  3. Tilsæt gulerødderne og lad dem simre, og reducer varmen efter behov indtil meget møre, 10 til 12 minutter.
  4. Kom mælken, æggene og saltet i en fødevareprocessor eller blenderen, og processer eller blend indtil glat. Tilsæt de kogte gulerødder og smør og blend indtil meget glat. Overfør til en stor skål.
  5. Tilsæt osten, melet og bagepulveret og rør indtil det er kombineret.
  6. Kom nu blandingen over i dine soufflé skåle.
  7. Bag souffleen i ca. 45 minutter, til den har løftet sig højt op over skålens kant, er brunet på overfladen og er bagt.
  8.  Server med det samme.