Gryderet med fasan & kastanje dumplings

En dejlig gryderet til de kolde måneder som egner sig som gæstemad.

Gryderet med fasan & kastanje dumplings

 4 personer

  3 timer

Ingredienser

  • 2 fasaner
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 små rødløg
  • 2 små gulerødder
  • 1 bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk usaltet smør
  • 200 g flæsk
  • 6 friske laurbærblade
  • 300 ml madeira

Kastanje dumplings:

  • 50 g hvedemel
  • 50 g kastanjemel
  • 50 g oksetalg
  • 1 knivspids bagepulver
  • 25 g kastanjer, forkogt

Fremgangsmåde

  1. Skær benene af fasanerne og hak i halve ved knæet.
  2. Skær brysterne og vinger af i ét stykke, og halver. Du har nu 16 fasaner stykker i alt.
  3. Læg resten af fasanerne til side.
  4. I en skål, bland mel med et lidt havsalt og sort peber, og vend fasan stykker til i melet. Sørg for at stykkerne er godt dækket af melet.
  5. Skræl og hak løg og gulerødder, hak selleri, (gem skrællerne til fond). Skræl og halvere hvidløg.
  6. For at lave din fond, hakker du resten af fasanerne i halve, og lægger dem i en gryde med en tredjedel af grøntsagerne, hvidløg og alle skrællerne.
  7. Tilsæt vand for at dække, og bring det i kog. Lad det simre i 1 time, Fjern skum undervejs.
  8. Sigt fonden, kassere grøntsager og skræller, og sæt til side.
  9. Smelt smørret i en stor sauterpande over medium varme. Skær bacon i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med fasan stykkerne.
  10. Brun langsomt på alle sider, tilføje mere smør efter behov.
  11. Tilsæt de øvrige grøntsager, hvidløg og laurbærblade, og kog indtil de er bløde og duftende.
  12. Hæld madeira over og tilsæt fond så det dækker kødet. Lad det simre i 45 minutter, tilføj mere fond hvis væsken reducerer.
  13. Forvarm ovnen til 180 C.

kastanje dumplings:

  1. For at lave kastanje dumplings, blandes ingredienserne i en skål.
  2. Smuldre kastanjer i.
  3. Bland med fingerspidserne indtil blandingen ligner brødkrummer, tilsæt derefter en knivspids salt og peber, og lige nok koldt vand til at binde det hele.
  4. Støv dine hænder med mel og rulle dem til omkring 25 mellemstore kugler.
  5. Hæld gryderetten i en ovnfast gryde.
  6. Dump dine dumplings i gryderetten, sørg for de er dækket af væske.
  7. Dækkes med et og bages i 30 minutter, eller indtil dumplings er blevet luftige.
  8. Serveres med braiseret rødkål.