Grøntsags chili med sprøde tortilla & avocado salat

Avocado kan balancere hormoner, øge metabolisme og bekæmpe sygdom

Avocados indeholder plantesteroler, såsom beta-sitosterol, der har antiøstrogen egenskaber. De er i stand til at blokere østrogenreceptorerne i vores celler og reducere østrogenabsorptionshastigheder. Således øger progesteronniveauet i kvinder og testosteronniveauer hos mænd.

Læs mere her.

Grøntsags chili med sprøde tortilla & avocado salat

  4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 tørret røget chipotle eller ancho chili ( sød chili )
  • ½ frisk rød chili
  • 1 rødløg
  • 1 tsk sød røget paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 stort bundt frisk koriander
  • olivenolie
  • 2 blandet farve peber
  • 400 g dåse kikærter
  • 400 g dåse sorte bønner
  • 700 g passata
  • 250 g langkornet & vilde ris

Salat:

  • 4 små majs tortilla wraps
  • 2 modne avocadoer
  • 3 spsk fedtfri yoghurt naturel, plus ekstra til servering
  • 2 limefrugter
  • 1 romaine salat
  • ½ agurk
  • 1 frisk rød chili
  • 1 håndfuld modne cherrytomater

Fremgangsmåde

  1. Forvarm oven på 200°C
  2. Læg chili, skrællet og halveret røde løg, paprika og spidskommen i foodprocessoren, knus hvidløg gennem en hvidløg presser, tilsæt derefter koriander stilke (reservere bladene) og 2 spsk olie, og blend indtil fint.
  3. Tilsæt lidt olie i en gryde og kom herefter massen i, tilsæt derefter uden kerner de groft hakkede peberfrugter, drænede kikærter og sorte bønner, en knivspids salt og peber og passata, rør godt og lægge låg på.
  4. Fold tortillas i halve, skær ind 0.5 cm strimler, læg dem på en bageplade og kom dem i ovnen til de er gyldne og sprøde.
  5. Blend korianderblade, en knivspids salt og peber, en halv skrællet avocado, yoghurt og saften fra 2 limefrugter indtil en cremet masse
  6. Kontrollér og juster krydderier i indholdet af gryden.
  7. Fjern tortillas fra ovnen og kom dem i en salatskål sammen med romaine salaten som er revet i mindre stykker.
  8. Skær avocado i mindre tern, og riv agurken i strimler over salaten. Kom lidt hakket chili på toppen.
  9. Lav en fordybning i midten af din grøntsags chili og anret risen der, kom låg på de sidste par minutter for at varme risene igennem
  10. Hæld den cremet masse over salaten, og punt med de resterende koriander blade, fint slice den resterende chili og drys med de halverede cherrytomater.
  11. Serveres med yoghurt