Grise-boller (Glutenfri)

Grise-boller er et hit blandt børnene og de smager dejligt.

Grise-boller (Glutenfri)

  10 stk.

  60 minutter samt 1-2 timer hævetid

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 1 1/2 tsk honning
  • 5 dl lunket vand
  • 1 tsk havsalt
  • 15 g husk
  • 2 1/2 spsk olie
  • 140 g majsmel
  • 240 g fuldkornsrismel
  • frø til øjne (f.eks chia eller birkes)

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i vandet og tilsæt honningen. Lad det trække i 5 minutter.
  2. Rør salt og olie i.
  3. Tilsæt HUSK og pisk det en smule. Lad blandingen stå et par minutter.
  4. Tilsæt majsmelet og halvdelen af rismelet og rør det godt i en røremaskine.
  5. Tilsæt rismelet lidt ad gangen til dejen bliver fast.
  6. Drys mel på bordet og ælt dejen herpå. Tril dejen til en stang og del den i 10 stykker, form bollerne, form ørerne ved at hive i dejen og drej rundt.
  7. Form snuden ved at hive dejen lidt ud med fingrene mens du trykker den flad med tommelfingrene.
  8. Pynt med frø som øjne og næsebor.
  9. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve under et hviskestykke i 1-2 timer. Pensl dem med æg, mælk eller vand.
  10. Bag bollerne ved 200 g eller 180 g ved varmluft i ca. 35 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.