Grillet laks med kartoffelsalat

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Grillet laks med kartoffelsalat

  4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 4 laksefilet
  • Havsalt og peber
  • Neutral kokosolie

Kartoffelsalat:

  • 1 kg nye kartofler
  • agurk
  • 12 stk radiser
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 spsk rygeost

Fremgangsmåde

  1. Drys laksen med salt og peber og pensl lidt olie på begge sider.
  2. Steg laksen på grillen eller en alm. stegepande til fisken er gennemstegt. Ca 8 minutter.
  3. Kog kartoflerne i letsaltet vand ca. 15 minutter.
  4. Skær agurk og radiser i skiver/tern og vend med creme fraiche og rygeost.
  5. Smag til med salt og peber og vend kartoflerne i.
  6. Server kartoflerne til den nystegte laks.