Græskartærte

Faktisk er de sunde og indeholder en række gode næringsstoffer, herunder betacaroten og C-vitamin.

Blandt andet dækker 300 g græskar cirka halvdelen af dit daglige behov for det vigtige vitamin folat – Folat er vigtigt for alle, da vitaminet er vigtigt, når kroppens celler deler sig.

Når du spiser græskar får du desuden A-, B- og C-vitaminer og en god del kalium, der virker positivt på din væskebalance og kan nedsætte blodtrykket.

Græskartærte

  4 personer

  50 minutter

Ingredienser

Tærtebund:

  • 100 g (1¾ dl) sigtet speltmel / hvedemel
  • 75 g (1½ dl) fuldkornsspeltmel / grahamsmel
  • 1 tsk timian
  • ¾ dl (75 g) smør
  • ½ tsk salt
  • ½ dl vand

Fyld:

  • 500 g hokkaido-græskar (eller gulerod)
  • 200 g tofu
  • Friskkværnet peber
  • 3/4 tsk salt
  • Evt. 1 dl tykmælk
  • Persille til pynt

Fremgangsmåde

Tærtebund:

  1. Alle ingredienser samles til en tærtedej, der stilles i køleskab
    i mindst 30 minutter (kan udelades).
  2. Mel drysses på et bord, og dejen rulles ud i en halv cm’s tykkelse, så
    den passer til et tærtefad (tærtefadet skal være ca. 25 cm i diameter).
  3. Smør tærtefadet med fedtstof og læg dejen i.
  4. Tærtebunden forebages ved 200° midt i ovnen i 10-20 minutter,
    til den er gyldenbrun.

Fyld:

  1. Græskaret skylles, skæres i store stykker og stenene fjernes med en ske.
    Kog i 20 minutter og hæld overskydende vand fra (bruges gulerod i stedet
    koges gulerødderne hele i ca. 25 minutter).
  2. Græskar/gulerod, tofu, peber, salt og evt. tykmælk blendes sammen
    og kommes på tærtebunden.
  3. Bag 10-15 minutter ved 200° midt i ovnen, og drys med frisk -hakket
    persille

Server tærten alene eller med en salat.