Græskarmuffins med frosting af Peanut butter (vegansk og glutenfri)

Græskar er fyldt med antioxidanter, såsom vitaminerne A, C, E, beta-caroten og zea-xanthin, som kan hjælpe med at forhindre aldersrelateret makulær sygdom. Græskar er også en rig kilde til B-vitaminer som folater, niacin, thiamin og pantothensyre og mineraler som calcium, kalium og fosfor.

Græskarmuffins med frosting af Peanut butter (vegansk og glutenfri)

  8 stk.

  15 min. tilberedningstid & 20 min. bagetid

Ingredienser

  • 425 g dampet græskar
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. revet muskatnød
  • 1/2 tsk. nelliker, stødt
  • 3 spsk. kokossukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 knsp. havsalt
  • 1 spsk. kokos yoghurt
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • 200 g fint havregryn
  • 3 spsk. solsikkefrø
  • 3 spsk. hørfrø, knust
  • 3 spsk. sesamfrø

Frosting:

  • 2 tsk. kokos yoghurt
  • 2 tsk. Peanut butter
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 1/2 tsk. vaniljeessens
  • Knsp. havsalt

Fremgangsmåde

  1. Skræl og hak græskaret i små terninger.
  2. Damp dem i ca. 10 minutter eller indtil de er bløde. 
  3. Tilsæt de afkølede græskar til en fødevareprocessor og blitz indtil du får en meget glat og cremet dej.
  4. Tilsæt herefter alle de resterende ingredienser bortset fra havregryn og frø og blitz igen for at kombinere det grundigt.
  5. Overfør dejen til en stor skål, og rør havregryn og frø i. Rør grundigt for at kombinere.
  6. Tilsæt 8 papir muffins forme til din muffins bageplade, og fordel dejen i de 8 forme.
  7. Forvarm ovnen til 180 g og bag dem i cirka 20 minutter, indtil de er let gyldne på toppen.
  8. Lad dem derefter køle helt af inden du kommer din frostings over.

Frosting:

  1. Tilsæt alle ingredienser i en lille skål og bland for at kombinere.
  2. Når muffins er afkølet, kommer du frostings ovenpå.