Pizza (Glutenfri)

Hjemmelavet pizza er både nemt og super hyggeligt og kan du få børnene med så er det virkelig en succes.

Pizza (Glutenfri)

  4 stk.

  45 minutter & 2 timer hævetid

Ingredienser

Pizzadej 4 stk:

  • 5 dl tempereret vand
  • 10 g gær
  • 2 spsk Husk (loppefrøskaller)
  • 2 tsk uraffineret salt
  • 100 g boghvedemel
  • 100 g majsstivelse
  • 200 g groft rismel
  • ½-1 dl ekstra jomfruolivenolie

Fyld:

  • En god, krydret tomatsauce
  • Revet ost
  • Champignon
  • Revet gulerod
  • Squash i tynde skiver
  • Tomater i tynde skiver
  • Rødløg i tynde skiver
  • Frisk oregano

Fremgangsmåde:

Pizzadej 4 stk:

  1. Anvend røremaskine eller food processor.
  2. Kør vand og Husk til en geleagtig masse, tilsæt derefter salt, mel og ½ dl olivenolie og rør i 5 min.
  3. Dejen skal være lidt fast men endelig ikke for fast.
  4. Lad dejen hæve i et par timer.
  5. Tænd ovnen på 250 grader.
  6. Vend dejen ud på bordet og del den i 4 lige store stykker.
  7. Kom rismel på bordet og olivenolie på hænderne og rul dejen til en rund kugle, som du trykker ud med de fugtige hænder.
  8. Smør kagerullen med olivenolie og rul dejen ud til en ikke for stor rund pizza.
  9. Forbag bunden i et par minutter.

Fyld:

  1. Smør et tyndt lag tomatsauce ud på pizzaen.
  2. Bred revet gulerod ud i et tyndt lag sammen med tomater, ristede champignon i tynde skiver samt rødløg.
  3. Drys med revet ost. Hvis du gerne vil have en sprød pizza, skal du ikke putte for meget fyld på.
  4. Du kan variere fyldet.
  5. Bag pizzaen ved 250 grader i ca. 7 min., så den er sprød og gylden.
  6. Fordel friskhakket oregano over pizzaen inden servering.
  7. Anvender du almindelig ovn, så bag på almindeligt pizzaprogram i ca. dobbelt så lang tid.