De fleste i dag ved, at plastik er en stor synder, når det gælder forurening af miljøet. Plastik udgør 12% af vores daglige affald, og flere begynder at lede efter mere miljøvenlige alternativer til madopbevaring. Det blev uden tvivl nemmere for os at opbevare vores mad, efter plastik kom frem. Men hvad gjorde vi egentlig før?

Madpapir lavet med bivoks er et alternativ til madopbevaring helt uden plastic, som tilmed er bæredygtigt. Det består af økologisk bomuld som er bearbejdet med ren bivoks, økologisk jojoba olie og harpiks. En blanding der har både svampedræbende, antiseptiske og antibakterielle egenskaber, som sammen skaber et beskyttende materiale, der lader fødevarer ånde.

Det voksede stof kan formes ved stuetemperatur, og holder formen når det kommes på køl. Efter brug skal det blot vaskes med koldt vand og mildt opvaskemiddel og derefter lufttørre.

Brug det til indpakning til ost, til madpakken, til skåret frugt og grønt, til brød – stort set alle de steder hvor du normalt ville bruge madpapir eller plastfolie. Stoffet fås desuden i flere størrelser, så du også kan dække større skåle, brød eller lignende.

Når stofomslaget begynder at blive slidt (efter 1 år eller mere), kan det med god samvittighed smides til kompost. Miljøet vil takke dig!

Kilde:

//abeego.com

//www.beeswrap.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk