gazpacho

Gazpacho er en dejlig kold suppe der oprindeligt stammer fra Andalusien, og er springfyldt med en masse vitaminer og mineraler

Gazpacho

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 6 store tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 agurk
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk sherryeddike
  • salt og peber
  • evt. tabasco

Fremgangsmåde

  1. Sæt fire serveringsskåle i fryseren.
  2.  Skyl tomater, peberfrugter og agurk. 
  3. Skær tomaterne i kvarte.
  4. Rens peberfrugten, fjern stilk og kerner og skær den i strimler.
  5. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær en fjerdedel af den i terninger.
  6. Pil løg og hvidløg og skær dem i kvarte.
  7. Skær et kvart løg i terninger og vend det med agurk, 2 spsk plukket persille og gem det til pynt.
  8. Blend resten af grøntsagerne og tilsæt olivenolie, sherryeddike og smag til med persille, salt og peber og evt. lidt tabasco.
  9. Anret gazpachoen i de kolde skåle og pynt med agurkedrysset.