Gammeldags æblekage

Æbler er en sprød, sød og tilfredsstillende snack, der booster dit immunforsvar og har sygdomsforebyggende egenskaber. De er en meget basisk frugt, der har evnen til at slukke både tørt og cellulært tørst. Æbler har også fantastiske afgiftningende egenskaber og indeholder både æblesyre og vinsyre, der hjælper med at fjerne urenheder fra leveren og galdeblæren.

Gammeldags æblekage

  4 personer

20 minutter samt 20 minutter hviletid 

Ingredienser

  • 800 g æbler ( brug søde æbler og undgå at tilsætte sukker )
  • 1 dl vand
  • ½ vaniljestang

Æblerasp:

  • 2 spsk kokosolie til stegning
  • 200 g rasp
  • 30 g rørsukker
  • 300 g knuste makroner

Servering:

  • 2 dl piskefløde
  • 100 g hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne, og skær dem i grove stykker. Damp dem i en gryde med lidt vand og vaniljekorn i cirka 10 minutter. Tilsæt mere vand om nødvendigt, hvis æblerne koger tørre. Mos de dampede æbler.
  2. Smelt smørret på en pande. Tilsæt rasp og rørsukker. Varm det hele godt igennem i cirka  5 minutter. Bred blandingen ud på bagepapir, og lad den køle af.
  3. Knus makronerne, og bland dem med æblekageraspen. Fyld æblemos i 4 portionsskåle. Læg et lag æblekagerasp i bunden og ovenpå. Stil glassene i køleskabet i ca. 30 minutter.
  4. Pisk fløden til skum og hak hasselnødderne, og fordel det oven på æblekagerne.