Franske makroner

Franske makroner har fået opmærksomhed og international distribution takket være en række konditorier i Paris. Et førende navn fra det store konditori Ladurée, som i slutningen af det 20. århundrede, hvor konditor Pierre Hermé og eksperimenterede med makroner med nye farver og smag.

Franske makroner (Glutenfri)

  cirka 40 stk

  40 minutter

Ingredienser

  • 250 g mandelmel
  • 200 g æggehvider
  • 450 g flormelis
  • 50 g sukker
  • frugtfarver
  • chokolade pulver

Fremgangsmåde

  1. Mandelmelet skal blendes med halvdelen af flormelisen, tilføj resten og sigt hele massen. 
  2. Æggehviderne og sukkeret skal piskes til en marengs, her skal du tilsætte din frugtfarve eller kakaopulver, alt efter hvilken slags makron du ønsker.
  3. Bland det med mel-massen.
  4. Put det i en sprøjtepose og sprøjt massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Sprøjt dem ud i ca. 80 små cirkler (ca. 2 cm)
  6. Bag dem ved 185 grader i ca. 2 min, sæt derefter temperaturen ned til 120 grader og bag dem i et kvarter mere. Lad makronerne køle af. Skær makronerne igennem og fyld dem med hjemmelavet raw nutella, syltetøj eller anden form for bær-creme – server dem straks.