Falafel

Falafel er en slags stegt vegetarisk frikadelle der er meget udbredt i Mellemøsten men er oprindeligt lavet i Palæstina. Den laves af enten kikærter eller hestebønner og krydres gerne med persille og hvidløg.

I denne opskrift bruges der kikærter som har et højt indhold af protein og kostfibre, og indeholder A og E- vitamin, B-vitaminet folat, og mineralerne kalium, calcium, magnesium, fosfor, jern og zink.

Falafel

 4 personer

 25 minutter

Ingredienser

  • 250 g tørrede kikærter / 400 g på glas
  • 4 stk hakkede forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 15 g frisk bredbladet persille
  • 15 g frisk mynte
  • 25 g frisk koriander
  • 0,25 tsk cayennepeber
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk bagepulver
  • Salt efter behov
  • neutral kokosolie til dybstegning

Fremgangsmåde

  1. Dæk kikærterne med rigeligt vand og lad dem stå natten over. Dræn vandet fra i en sigte.
  2. Bland alle ingredienser og kør dem til en grov, sammenhængende mos med en stavblender. Lad mosen køle af under låg i køleskab et par timer.
  3. Fyld en tykbundet gryde med 2/3 dele olie, opvarm til 180 grader (svarende til at en brødterning bruner i olien på ca. 15 sek.)
  4. Form kugler af mosen og dybsteg i 3 – 4 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Server med salat eller i pitabrød.