pastinak suppe

Pastinakken har et kostfiberindhold på 4,5 gram pr 100 gram. Pastinakken er derfor en grov grøntsag og ikke en fin. Pastinak indeholder blandt andet vitaminerne A, B og E og mineralet kalium.

Sæson for pastinakken er august-april. Den skal have frost for at udvikle sin smag.

Cremet pastinak og rosmarin suppe (vegansk)

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 500 gram pastinakker
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stor løg, groft hakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk frisk rosmarin, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 liter grøntsagsboullion
  • 4 spsk kokosmælk
  • 2 tsk havsalt
  • Tvist sort peber
  • 50 gram hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær pastinakkerne i 3×3 cm og læg dem på en bageplade med olivenolie, havsalt og peber. Bland det hele godt og kom dem i ovnen i 30 minutter på 160 g.
  2. Steg de hakkede løg i en stor gryde på lav varme i ca. 8 minutter, indtil de er bløde og brunet.
  3. Tilsæt hvidløg og rosmarin i yderligere nogle minutter.
  4. Tilsæt de stegte pastinakker og grøntsagsboullion til gryden og giv den et opkog.
  5. Reducer varmen og lad suppen simre i 5 minutter.
  6. Blitz suppen med en stavblender.
  7. Kom kokosmælk i og krydr efter smag.
  8. Rist hasselnødderne i en tør gryde på en medium varme i et par minutter, indtil de begynder at brune.
  9. Top med groft hakket hasselnødder og lidt frisk rosmarin på toppen.