Raw chokolade chia-budding

Raw food / rå fødevarer er helt uforarbejdede fødevarer eller sagt simpelt, mad du spiser på den måde du får det fra naturen. Den ubehandlede måde uden varmebehandling (ikke over 48oC) (madlavning, pasteurisering) eller brug af kemikalier (blegning, tilsætningsstoffer, etc.). Naturligvis er gærede fødevarer også betragtet som et raw food – kefir, ost og andre mejeriprodukter naturligt fremstillet af frisk mælk.

Raw chokolade chia-budding

 1 person

 10 minutter

Ingredienser

  • 2-3 spsk chiafrø
  • 6-9 spsk kogt vand
  • Raw kakao pulver
  • 1 banan, jordbær eller anden frugt
  • Raw kakaonibs

Fremgangsmåde

  1. Kog lidt vand, hæld imens chia-frøene i en morgenmads-skål eller et glas. Hæld det kogte vand på lidt af gangen, frøene suger hurtigt til sig. Du skal ikke bruge særlig meget vand. Lad frøene stå og trække mens du skærer din banan eller jordbær i skiver.
  2. Bland kakaopulver med chia-grøden og vurder om den skal have mere vand.

Tip:

Til morgenmad kan chia-buddingen serveres med frugt eller bær på toppen (en banan mætter godt om morgenen), men hvis du vil nyde den som en proteinrig dessert, kan du drysse med kakaonibs for en ekstra intens kakao nydelse.