Champignonsauce

Japanske undersøgelser har vist, at visse svampe positivt kan påvirke immunsystemet, med potentielle fordele i kampen mod kræft og mod visse infektioner mod autoimmune sygdomme som leddegigt og lupus. Denne effekt kan relateres til deres høje indhold af glutaminsyre, en aminosyre, der synes at spille en rolle i kampen mod infektioner, blandt andet immunfunktioner.

Champignonsauce

  2 personer

 15 minutter

Ingredienser

  • 250 g halve champignon
  • 3 løg skåret i kvarte
  • 100 g sorte oliven
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1 spsk maizena
  • Hakket persille
  • Neutral kokosolie til stegning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hæld kokosolie på panden og svits løg, oliven og champignon i 10 minutter.
  2. Tilsæt balsamicoen og derefter honningen.
  3. Lad det simre i 5 minutter.
  4. Hvis du har stegevæske fra en steg, så skal til tilsætte det nu.
  5. Tilføj maizena  og lad det koge ind i et par minutter.
  6. Smag til med salt og peber.

Tilsæt persille inden servering.