Butter Chicken

Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.

Butter Chicken

  2 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster i terninger
  • 20 g skrællet ingefær
  • 1 fed hvidløg
    1 grøn chili, evt. befriet for frø
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 løg i tynde både
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 dåse hakkede tomater, 400 g
  • 2 dl vand
  • 1 stang kanel
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • Salt
  • Lidt plukket koriander

Tilbehør:

  • Kogte fuldkornsris
  • Naan brød
  • Mangochutney
  • Salat

Fremgangsmåde

  1. Kværn ingefær, hvidløg, chili og koriander i en morter, eller blend det hele i en minihakker.
  2. Brun kyllingen i 2 spsk kokosolie.
  3. Tilsæt løg, og lad dem stege ved middel varme, til de er bløde og lækre, men ikke brunede.
  4. Kom ingefærpastaen i, og tilsæt spidskommen, gurkemeje og garam masala.
  5. Lad det hele varme ganske kort.
  6. Tilsæt tomater, vand og kanelstang, og lad det hele simre i 15-20 minutter.
  7. Tilsæt yoghurt, og lad det varme op.
  8. Smag til med salt, og servér straks toppet med lidt plukket koriander og med ris, naan og chutney til, og gerne en stor, lækker salat.