Brombær muffins (Glutenfri)

Brombær giver kroppen store mængder fedtsyrer, vitaminer, mineraler og kulhydrater. Derudover betragtes de som en af de sundeste naturlige antioxidanter.

Desuden har brombær meget få kalorier. Dette gør den ideel at tilføje som en del af en vægttabs diæt.

Brombær muffins (Glutenfri)

  12 stk.

  40 minutter

Ingredienser

  • 100g kokosmel
  • 3 spsk chiafrø
  • 150 g mandler
  • 1 banan
  • 4 spsk smeltet kokosolie (stil olien lidt på radiatoren)
  • 120 ml yoghurt
  • 3 håndfulde bær (vi brugte brombær)
  • et knivspids himalayan salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vanilje
  • 10 dadler
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Sæt chiafrøene i blød i 9 spsk vand i 15 minutter. 
  2. Tænd ovnen på 180 grader.
  3. Blend mandlerne i en blender eller foodprocessor i et minutstid.
  4. Tilsæt alle de andre ingredienser og blend endnu et minut.
  5. Tilsæt bær og rør rundt med en ske. 
  6. Hæld dejen i muffinsforme og bag dem i omkring 20 minutter, hver opmærksom på at de ikke får for meget.

Server dem som de er, med hvid glasur (vand og flormelis) eller med bær på toppen.