Brændenældepesto

Brændenælder er noget af det første der pibler op af jorden, når foråret kommer.

De grønne blade er fyldt med vitaminer og mineraler, for eksempel er der meget A-vitamin og Calcium i. A Vitamin har blandt andet betydning for hud, slimhinder og immunforsvar. Calcium er som bekendt godt for knoglesundheden, så brændenælde kunne være et værdigt alternativ eller supplement til for eksempel mælk.

Brændenældepesto

  2 personer

 15 minutter

Ingredienser

  • 2 hndf friske skud brændenælder
  • 1/2 fed hvidløg
  • 4 valnødder
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 spsk parmesanost
  • kogende vand
  • salt og peber
  • olivenolie efter den ønskede konsistens

Fremgangsmåde

  1. Skyld brændenælderne og hæld det kogte vand over dem.
  2. Lad dem trække i et par minutter.
  3. Tag brændenælderne op og blend dem med valnødder, citronsaft, ost, og olie i en blender.
  4.  Smag til med salt og peber.

Server med brød, salat, pasta eller kød.