Boghvede snackbar

Lav din egen boghvede snackbar – det har et højt indhold af aminosyren lysin og indeholder meget organisk bundet calcium, jern, kalium, magnesium, kisel og fluor. Boghvede er letfordøjelig og velegnet som diætmad.

Boghvede omtales ofte som en kornsort, men boghveden er faktisk en bogagtig nød, der pga. dens sammensætning og forarbejdning anvendes som korn. Boghvedemel kan bruges til grød, blinis eller bagning.

Boghvede snackbar

  16 stk.

  30 minutter & 10 tørretid

Ingredienser

  • 500 g tør raw boghvede ( Dens frugt er en trekantet nød, og er egentlig ikke en kornart )
  • 80 g rå kakaopulver
  • 180 g Manuka Honning
  • 2 spsk Lucuma ( Lucuma pulver er rig på naturligt kostfibre, vitaminer, mineraler, betacaroten og jern )
  • 170 g. mandler gennemblødt i vand i 10 minutter
  • 60 goji bær el. rosiner

Fremgangsmåde

  1. Boghveden skal ligge i vand i ca 4 timer før brug. Skyl herefter boghveden og lad dem dryppe af i et dørslag natten over. Inden brug skal de skyldes igen.
  2. Læg boghveden på et ParaFlexx tørreark og tør dem i din dehydrator ( beregnet til at tørre frugt og grøntsager ) på 60° i 6 timer eller indtil de er sprøde.
  3. Kom alle ingredienserne undtagen dine rosiner/goji bær i en foodproccesorKør indtil du har en ensartet masse.
  4. Form massen til en firkantet form på ca. 2 cm i tykkelsen. Herefter trykker du rosiner/bær ned i massen.
  5. Formen skal tørre igen i din dehydrator på 49° i yderligere 6 timer på den ene side og 4 timer på den anden side.
  6. Skær herefter dine snack bare ud.