Boghvede musli.

Lav din egen boghvede musli – det har et højt indhold af aminosyren lysin og indeholder meget organisk bundet calcium, jern, kalium, magnesium, kisel og fluor. Boghvede er letfordøjelig og velegnet som diætmad.

Boghvede omtales ofte som en kornsort, men boghveden er faktisk en bogagtig nød, der pga. dens sammensætning og forarbejdning anvendes som korn. Boghvedemel kan bruges til grød, blinis eller bagning.

Boghvede musli

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 175 g rå boghvede
  • 4 spsk hørfrøolie
  • 2 spsk rå nødde smør
  • 1 spsk Lucuma ( Lucuma pulver er rig på naturligt kostfibre, vitaminer, mineraler, betacaroten og jern )
  • 1 spsk rå kakao pulver
  • 1 spsk rå honing / agave sirup
  • 500 ml hjemmelavet mandelmælk, servers koldt fra køleskabet.

Fremgangsmåde

  1. Læg de rå boghvede i vand i mindst 20 minutter. Derefter hældes de i et dørslag og skyldes gryndigt.
  2. Tag en skål og miks olie med smørret til en ensartet masse.
  3. Tilsæt Lucuma, kakao og honningen under omrøring til det bliver tykt.
  4. Til sidst tilsættes din boghvede.
  5. Kan spises alene men smager rigtig godt med din hjemmelavet mandelmælk, Som iøvrigt kun tager 5 minutter at lave!