Blomme trifli (Vegansk)

Ligesom jordbær, hindbær, kirsebær, røde druer og rabarber, er blommer rige på kraftfulde antioxidanter og anthocyaniner, som beskytter dine celler, og er derfor med til at forebygge alvorlige sygdomme som kræft. Når du spiser et par blommer, bemærker du nok ikke denne sundhedseffekt, men de kraftige anthocyaniner i blommer kan hjælpe dig til et længere liv.

Blomme trifli (Vegansk)

 4 personer

 20 minutter & 2 timer hviletid

Ingredienser

  • 250 g blommer
  • 40 g rørsukker / Palmesukker
  • 1/2 tsk vaniljestang
  • 1 dl vand
  • 1 dl piskefløde-hvis man ønsker en veganer dessert bruges vegansk piskefløde
  • 4 -6 Digestive kiks
  • lidt hakket hasselnødder
  • 10 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Skyl blommerne, fjern stenene fra dem og skær dem i små stykker
  2. Flæk vaniljestang og skrab kornene ud
  3. Kom blommer, sukker, vand og vanilje (inklusiv stang) i en gryde og lad det småkoge i 5-7 minutter uden låg, til en sirupsagtig konsistens opnås og blommerne er helt møre
  4. Knas 1 1/2 digestive-kiks i hvert serveringsglas
  5. Hak chokoladen fint
  6. Pisk fløden til en let skum
  7. Lad blommerne køle lidt af, fordel dem over kiksene i glassene og top af med flødeskum, hakket chokolade og hakket hasselnødder
  8. Stil glassene på køl et par timer, inden de serveres