Blomkålssuppe med mandler og hvidløg

Blomkål har adskillige anti-inflammatoriske stoffer, der beskytter hjertekarsystemet på flere måder. Udover et pænt indhold af K-vitamin er det især stoffet glucoraphanin, der i forbindelse med at vi tygger blomkålen kombineres med stoffet isothiocyanat og udvikles til sulforaphan. Ikke alene udløser sulforaphan anti-inflammatorisk aktivitet i vores hjerte-kar-system, men det hjælper også med at forhindre skader på blodkarrene og kan måske endda rense og sikre at de bliver mindre stive

5 sundhedsmæssige fordele:

  • Bekæmper kræft
  • Beskytter blodkarrene
  • God mod gigt
  • booster immunsystemet
  • Forhindre mavesår

Blomkålssuppe med mandler og hvidløg

  2 personer

 20 minutter

Ingredienser

  • 600 g blomkål
  • 1 L hønsebouillon
  • 4 skalotteløg
  • 4 persillekvist
  • 2 dl piskefløde / soya fløde
  • Salt
  • Peber
  • 8 fed hvidløg
  • 20 mandler
  • olivenolie
  • persille
  • Tilbehør: brød

Fremgangsmåde

  1. Del blomkålen i små buketter og kom dem i en gryde sammen med hønsebouillon, løg og persille.
    Bring det hele i kog og lad det simre under låg i 20 min.
  2. Kassér persillekvisten og findel suppen med en stavblender.
  3. Tilsæt fløde, kog op og smag til.
  4. Hak hvidløg og mandler og rist dem gyldne og sprøde i olie.
  5. Bland med hakket persille og drys det oven på suppen ved servering.