Blomkål & svampe penne

Blomkål har adskillige anti-inflammatoriske stoffer, der beskytter hjertekarsystemet på flere måder. Udover et pænt indhold af K-vitamin er det især stoffet glucoraphanin, der i forbindelse med at vi tygger blomkålen kombineres med stoffet isothiocyanat og udvikles til sulforaphan. Ikke alene udløser sulforaphan anti-inflammatorisk aktivitet i vores hjerte-kar-system, men det hjælper også med at forhindre skader på blodkarrene og kan måske endda rense og sikre at de bliver mindre stive

5 sundhedsmæssige fordele:

  • Bekæmper kræft
  • Beskytter blodkarrene
  • God mod gigt
  • booster immunsystemet
  • Forhindre mavesår

Blomkål & svampe penne

 4 personer

 25 minutter

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 frisk rød chili
  • 30 g frisk timian
  • 500 g kastanje svampe
  • 600 g blomkål
  • olivenolie
  • 400 g fuldkornspenne
  • 30 g frisk bredbladet persille
  • 200 g ricotta ost
  • 2 citron
  • 40 g parmesanost

Fremgangsmåde

  1. Fyld en stor gryde med saltet vand, og bring det i kog.
  2. I mellemtiden, skræl og fint hak hvidløg og løg, halvere og fjern kernerne fra chili og fint hak.
  3. Pluk timian blade.
  4. Trim og skær tre fjerdedele af svampene.
  5. Trim blomkål, fjern og kassere bladene, hak blomkål buketter og stilk i små bidder.
  6. Varm 1 spsk olie i en stor gryde over medium varme, tilsæt hvidløg, løg, chili og timian, i 10 minutter, eller til de er gyldne.
  7. Tilsæt svampe og blomkål, og dæk med et låg og kog forsigtigt i ca 10 minutter yderligere, eller indtil blødgjort.
  8. I mellemtiden, tilsæt penne til det kogende vand og kog i 10 til 12 minutter, eller indtil al dente – det betyder det er kogt, men stadig har lidt bid.
  9. I mellemtiden, hak persille.
  10. Trim de resterende svampe, og skær dem i fine skiver.
  11. Når blomkål blandingen er kogt, mos massen med en gaffel, indtil der stadig er en smule tekstur.
  12. Rør ricotta i, smag til med havsalt, sort peber og saften fra en halv citron.
  13. Gem en kopfuld af kogevandet, dræne herefter penne og returnere dem til gryden, væk fra varmen.
  14. Tilsæt saucen og rør godt, tilføj stænk af kogevandet, hvis nødvendigt. Smag til med salt, peber og den resterende citronsaft.
  15. Til sidst, rør de skivede rå svampe i, det meste af parmesanosten og halvdelen af ​​persille.
  16. Serveres med den resterende hakket persille og ost drysset på toppen.