Blåbær cheesecake

Blåbær er populære små fyre, og med god grund! De er superfood BOMBER, når det kommer til sundhedsmæssige fordele.

Læs mere her

Blåbær cheesecake

4 pers – 12 cm i diameter 

60 minutter ( uden iblødsætning & frysning )

Ingredienser

Bund:

  • 1/2 kop udstenede dadler
  • 1/2 kop mandler
  • knivspids himalaya salt

Fyld:

  • 3/4 kop cashewnødder, udblødt i vand natten over og derefter drænet *
  • 2 spsk citronsaft
  • skræl fra en lille citron
  • 3 spsk kokosolie, smeltet
  • 1/3 kop fed kokosmælk
  • 1-3 spsk ahornsirup (efter smag)
  • 1/4 kop (25 g) friske eller frosne (men optøede) blåbær

TOPPING:

  • Frysetørret blåbær pulver
  • Friske blåbær
  • revet kokos
  • spiselige blomster

Fremgangsmåde

  1. Iblødsæt dadlerne i varmt vand i 15 minutter og dræn derefter. Put mandler i en foodprocessor og puls indtil finthakket. Tilsæt dadler og salt og puls, indtil en dejagtig masse.
  2. Tryk blandingen i en 12 cm springform. Sæt formen i fryseren, mens du forbereder fyldet.
  3. Put alle ingredienserne til fyldet i en blender og bland indtil blandingen er så glat som muligt. Hæld fyldet i formen, dæk med plastfolie og fryses i mindst 4 timer.
  4. Fjern kage fra formen og lad det tø op i stuetemperatur i ca. 10-15 minutter før opskæring. Top med frysetørret blåbær pulver, friske blåbær, revet kokos og spiselige blomster. Kom din kniv under varmt vand (og tør) før opskæring, for at få et renere snit. Lad hvert stykke tø for et par minutter før servering.
  • Hvis du har travlt kan du komme cashewnødder i blød i meget varmt vand i 1 time i stedet for natten over.