Bearnaisesauce

Saucen blev sandsynligvis først gang lavet af kokken Collinet og serveret i 1836 ved åbningen af Le Pavillon Henri IV, en restaurant i Saint-Germain-en-Laye nær Paris

Bearnaisesauce

 3-4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 250 smør
  • 3-4 spsk vand / hvidvin
  • 3-4 spsk hvidvinseddike
  • 3-4 æggeblommer
  • 1 bundt hakket estragon
  • 1 bundt hakket kørvel
  • 2 spsk finhakket skalotteløg
  • lidt citronsaft
  • knsp. Cayenne peber
  • peber

Fremgangsmåde

Klaret smør:

  1. Klar smørret ved langsomt at opvarme smørret
  2. Når smørret er smeltet hældes den klare del over i en ny beholder og det hvide bundfald kasseres

Samling af Bearnaisesaucen:

  1. Smelt det klaret smør i en gryde.
  2.  Tag en anden gryde og kom vand, eddike, æggeblommer og salt heri.
  3. Ingredienserne piskes hurtigt ved middelvarme.
  4. Skru ned for varmen når massen har dannet en cremet konsistens.
  5. Tilsæt løgene og bliv ved med at piske.
  6. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen, bliv ved med at piske.
  7. Tilføj krydderierne og smag til.