Bagt torsk med couscous

Hvis du vil undgå for mange pesticider samt antibiotika og mindske miljøbelastningen, bør du gå efter disse mærkningsordninger. De er ikke fejlfri men det bedste valg for dig og miljøet når du vil købe fisk.

Bagt torsk med couscous

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 kg torskefillet
  • 1 spidskål
  • 3 rødløg
  • 150 g gulerødder
  • 2 tomater
  • 1/2 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 1 glas kapers
  • 1/2 bundt persille
  • 1/2 chili
  • salt & peber
  • 125 g yoghurt
  • 300 g couscous
  • lidt olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Tag fisken ud af køleskabet, og fjern eventuelle ben og del den i 8 portions stykker.
  2. Hak hvidløg og chili fint. Hak løgene og skær 2 gulerødder samt tomaterne i tynde skiver.
  3. Kom couscous op i en gryde eller en skål. Tilsæt halvdelen af løgene, de skivede gulerødder, hvidløg, chili, reven skal af citron, havsalt og sort peber. Overhæld couscoussen med kogende vand, læg låg på og lad den trække minimum 10 minutter indtil i skal spise.
  4. Vend fisken i en anelse olivenolie, salt og sort peber. Læg den på en plade med bagepapir og bag den i ovnen i ca. 12 minutter på 180 g, til den lige akkurat er færdig.
  5. Skær spidskålen i fine strimler og vend den med resten af løgene, tomaterne, gulerødder i tynde strimler, citronsaft, kapers, havsalt og yoghurt.
  6. Tilsmag couscoussen og servér den med hakket persille, den bagte fisk, spidskålssalat samt evt. lidt ekstra kapers