Bagt lyssej med ingefær, tomater & Pinjekerner

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

MSC

ASC

Bagt lyssej med ingefær, tomater & pinjekerner

 4 personer

 25 minutter

Ingredienser

  • 7-800 g lyssej
  • 1 håndfuld basilikum blade

Marinade:

  • 1 mellem chili, skåret i tern uden kerner
  • 1/4 kop olivenolie
  • 10 cherry tomater
  • 1 knsp salt
  • 30 ml frisk presset citron saft
  • 30 ml vand
  • 2 cm ingefær, skrællet og fint revet
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 150 g pinjekerner

Servering:

  • 10 mynteblade, hakket
  • 1/2 rød chili, skåret i tynde cirkler uden kerner
  • 1 håndfuld basilikum blade, hakket

Fremgangsmåde

  1. Læg lyssej, i en passende størrelse bradepande.
  2. Bland ingredienserne til en marinade og gnid det over fisken, dæk til og lad det marinere i 1 time.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader.
  4. Sæt den marineret fisk i midten af ovnen og steg i 12-15 minutter, alt afhængig af størrelsen af fisken.
  5. Efter stegningen fjernes fisken fra ovnen og lad den stå i yderligere 2 minutter.
  6. Drys med hakket mynteblade, ekstra chili og basilikum. Serveres straks