aubergine og kikærter canape

Aubergine og kikærter kombineret med hvidløg og spidskommen giver disse lækre, sunde veganske canapés en lækker smag. Alle vil elske dem serveret med vores harissa yoghurt.

Fyldt med vitaminer, mineraler og kostfibre og med potentiale til at sænke kolesterol og hjælpe med at styre vægten, er auberginer et godt valg til salater, gryderetter og andre skønne retter..

Aubergine og kikærter canapés

  20 stk.

1 time & 20 minutter

Ingredienser

  • 3 store auberginer, halveret på langs
  • kokosolie til pensling
  • Sprayolie
  • 2 fede hvidløg
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk cumin frø
  • 400 g kikærter fra glas eller forkogt
  • 2 spsk mel
  • Saften fra 1/2 citron
  • citron både til servering ( 1/2 citron )
  • 3 spsk polenta

Dip:

  • 1 spsk harissa
  • 150 g kokos yoghurt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200C.
  2. Pensel auberginehalvdelene generøst med olie, og læg dem derefter på en bageplade med hvidløg, koriander og cumin frø rundt om. Bag dem i 40 minutter, indtil auberginerne er helt møre. Sæt til side for at afkøle lidt.
  3. Fjern aubergine kødet og kom det i en skål og kassere skindene. Brug en spatel til at skrabe krydderier og hvidløg ned i skålen. Tilsæt kikærter, mel, citronskal og saft og bland det hele sammen og krydr med ekstra krydderi efter behag. Bare rolig, hvis blandingen er lidt blød – den sætter sig i køleskabet.
  4. Form blandingen til 20 kugler og læg dem på en bageplade kantet med bagepapir, og lad derefter køle i køleskabet i mindst 30 minutter. Bland Harissa og yoghurt og sæt til side.
  5. Varm ovnen til 180C. Tip polentaen ud på en plade, rul kuglerne i det for dække dem godt. Returner dem derefter til bagepladen og spray hver med lidt olie. Steg i 20 minutter indtil de er sprøde.
  6. Server med harissa yoghurt og citron skiver.