aubergine lasagne

Perfekt til en kødfri mandag, er denne aubergine opskrift med parmesan ikke kun lækker, men også sund. Brug auberginer med parmesan i stedet for lasagne plader for at springe unødvendige carbs over, og nyd stadig de lækre oste som giver lasagne sin fantastiske smag

Aubergine lasagne

 4 personer

1 time & 45 minutter

Ingredienser

Auberginer:

  • 2 store æg
  • 1 spsk vand
  • 2 kopper rasp uden sukker
  • 1/4 kop revet friske Parmigiano-Reggiano ost
  • 1 stor aubergine, skrællet og skåret i skiver
  • Kokosolie neutral til at smøre bradepande

Fyld ( ​​ricotta-blandingen ):

  • 1/2 kop frisk basilikum, hakket
  • 1/4 kop revet frisk Parmigiano-Reggiano ost
  • 1/2 tsk tørret chili
  • 1 1/2 tsk hvidløg, hakket
  • 1/4 tsk salt
  • 250 g ricotta ost 1
  • 1 stort æg

Øvrige ingredienser:

  • 320 g pasta sauce
  • 1/4 tsk salt
  • 125 mozzarella ost, skiver
  • 3/4 kop fontina ost, fint revet

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 375 °.
  2. Aubergine: kombiner 2 æg og 1 spsk vand i en lav skål. Kombiner rasp og 1/4 kop Parmigiano-Reggiano i en anden skål.
  3. Vend først auberginer i ægge blandingen, dernæst i rasp blanding. De skal have et fint lag af rasp på sig.
  4. Placer auberginer 2,5 cm. fra hinanden i et ildfast fad, smurt med kokosolie.
  5. Bag ved 375 ° i 30 minutter eller indtil gylden.

Fyld:

  1. Bland basilikum og de øvrige 6 ingredienser i en skål.
  2. For at samle retten: kom 1/2 kop pasta sauce i bunden af ildfast fad smurt med kokosolie.
  3. Læg halvdelen af ​​aubergine skiver over pasta sauce. Drys med 1/8 tsk salt.
  4. Top med ca. 3/4 kop pasta sauce; spred halvdelen af ​​ricotta-blandingen over saucen og top med en tredjedel af mozzarella og 1/4 kop fontina.
  5. Gentag lagene en gang og slut med ca. 1 kop pasta sauce.
  6. Læg aluminiumsfolie over fadet.
  7. Bages ved 375 ° i 35 minutter.
  8. Fjern folie; top med resterende tredjedel af mozzarella og 1/4 kop fontina.
  9. Bages igen ved 375 ° i 10 minutter eller indtil sauce er boblende og ost smelter.
  10. Lad afkøle i 10 minutter.