Aspargestærte

Asparges er godt for din fordøjelse. Asparges indeholder nemlig kulhydratet inulin, der virker præbiotisk i tarmen, hvilket vil sige, at det fungerer som føde for de gode tarmbakterier. Og har du mange af de gode tarmbakterier, er det ikke kun din fordøjelse, der fungerer bedre – du bliver bl.a. også mere modstandsdygtig over for en række sygdomme

Aspargestærte

 4 personer

 60 minutter

Ingredienser

Tærtebund:

  • 100 g speltmel eller rismel (hvis glutenfrit)
  • 100 g hvedemel eller boghvedemel (hvis glutenfrit)
  • 50 g smør, ghee eller ekstra jomfruolivenolie
  • 50 g Skyr
  • 1 tsk. havsalt / Himelayasalt
  • lidt vand

Fyld:

  • 250 g fintsnittede asparges
  • 2 groft revne gulerødder
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 æg eller ∗hørfrøskum
  • 2 dl Acido, skyr eller kefir
  • ½ chili
  • 1 fed hvidløg
  • friske eller tørrede krydderurter
  • 50 g revet parmesanost (kan udelades)
  • kokosolie

Fremgangsmåde

  1. Smørret smuldres i dejen, salt og skyr tilsættes og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Ønsker du en grovere dej, kan du udskifte halvdelen af melet med glutenfri havregryn.
  2. Forbages i 10 min ved 180 grader.
  3. Rengør og snit alle grønsagerne, svits dem kortvarigt i kokosolie med chili.
  4. Pisk æg og surmælk med krydderurter, hvidløg og ost.
  5. Bland det hele og hæld massen op i den forbagte tærtebund.
  6. Bag ved 180 grader i 35 minutter til den er gylden og gennembagt.

Hørfrøskum laver du ved at koge 50 gr hele hørfrø i 5 dl vand i 3-4 minutter under konstant omrøring, for derefter øjeblikkeligt at sigte den varme masse, så frøene separeres fra skummet. Skummet vil samle sig, når det begynder at køle ned, og får så de samme egenskaber som æggehvide.