Antiinflammatorisk ret med søde kartofler, chili, sorte bønner og spidskommen

En stor sød kartoffel indeholder over 100 procent af det anbefalede daglige indtag af A-vitamin, der kædes sammen med anti-aldringsfordele, godt syn og forebyggelse af cancer. De orangefarvede rødder er naturens topscorer, hvad angår indhold af betacaroten, der i kroppen omdannes til A-vitamin og er en stærk antioxidant. Betacaroten menes at virke forebyggende mod hjertesygdom og bryst- og æggestokkræft.

Antiinflammatorisk ret med søde kartofler, chili, sorte bønner og spidskommen

 4 personer

1 time og 20 minutter

Ingredienser

  • 1 lille løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 1 stor gulerod, hakket
  • 2 stængler selleri, hakket
  • 1 stor sød kartofle, i tern
  • 1 dåse sorte bønner, eller kog dem dagen før
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 kop svampe, skiver
  • 1 stor rød peberfrugt, hakket
  • 1 glas purerede tomater
  • 1 dåse hakket  tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 kop vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 spsk chili pulver
  • 1 spsk spidskommen
  • salt og peber
  • kokosolie
  • 1/4 kop rødvin

Fremgangsmåde

  1. Varm en stor gryde over medium varme.
  2. Tilsæt 1-2 spsk olie til gryde.
  3. Tilsæt løg, hvidløg, selleri og gulerod samt et strejf salt og peber.
  4. Rør let i ca. 7-10 minutter.
  5. Tilsæt purerede tomater  samt rødvin og kog det ned i ca. 3 minutter.
  6. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon, vand, og krydderier. Rør og kog ca 1 minut.
  7. Tilføj resten af ingredienserne (grønt og bønner).
  8. Læg låget på og kog over medium-lav varme i ca. 30 minutter.
  9. Tag låget af og kog i yderligere 15-25 minutter (reducer) indtil ønsket konsistens.
Antiinflammatorisk ret med søde kartofler, chili, sorte bønner og spidskommen

TEXT

TITLE

  2 personer

  30 minutter

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser:

TEXT

Fremgangsmåde:

TEXT