Kollektionen fra Ann Wiberg er lavet af dét, som de andre er færdige med at bruge.

Og resultatet er langt fra dårligt. Designeren har siden lanceringen af linjen i 2002 fået stor succes som et af de førende miljøbevidste brands på markedet og kan tælle tilhængere som bl.a. Kirsten Dunst og Penelope Cruz.

Ann Wiberg giver i sine kreationer nyt liv til antikke stoffer, blonder, perler og broderier – de kasserede materialer ser hun som skatte fra fortiden.

Designeren fortæller i et interview med Fashion One, at hun, i stedet for at arbejde efter sæsoner, skaber kreationer som er tidsløse. De håndsyede kjoler er en del af Ann Wibergs mission om at skabe et æstetisk univers af kjoler med energi og skønhed.

Hele kollektionen er håndsyet i Ann Wibergs atelier i København, hvilket gør det nemmere at minimere overproduktion eller spild af materialer, samtidig med at gode arbejdsforhold er sikret.

Ifølge designeren er man nødt til at leve et bæredygtigt liv for at skabe et bæredygtigt brand. Hun tilføjer, at det ikke handler om masseproduktion og økonomisk vækst, men om at leve i harmoni med naturen.

Web: www.annwiberg.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: www.fashionone.com/news/2016/03/18/sustainability-and-style-go-hand-in-hand-with-trash-couture/