Tagliatelle carbonara med squash

Køb økologi for at sikre dyrenes velværd – alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Tagliatelle carbonara med squash

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 stor squash
  • 300 g bacon
  • 200 g parmesan
  • 4 æggeblommer
  • Salt & peber
  • Frisk tagliatelle

Fremgangsmåde

  1. Skræl squashen og fjern den midterste, bløde kerne. Skær den i lange tynde skiver. Skær den midt over på langs så den ligner tagliatelle.
  2. Steg bacon imens du bringer vandet i en stor gryde i kog. Husk at salte godt.
  3. Riv godt med parmesan ned i serveringsskålen, krydr med masser af friskkværnet peber og tilføj en æggeblomme per person.
  4. Når baconen er ved at være sprød og vandet koger, slukker du for blusset under baconen, lægger squash over, og hælder pastaen i det kogende vand.
  5. Lad squashen få en lille bitte smule varme fra panden men ikke meget.
  6. Når pastaen er kogt al dente, hælder du vandet fra, husk at gemme ca. en kop fuld af kogevandet, og tilføjer så den kogte pasta samt bacon og squash til serveringsskålen.
  7. Rør godt rundt og tilføj lidt af kogevandet hvis det er nødvendigt.

Drys parmesan over og server!

Tips:

Server med en stor tomat-ruccola salat, samt masser af ekstra parmesan.

Den midterste, svampede, del af squashen kan man gemme og bruge revet i en anden ret dagen efter. Og sammen med bacon, æggeblommer og masser af parmesan kan det næsten ikke gå galt.